• Standaard header

Projectleider Scheepsbouw

Een gedreven engineer die uitdaging ziet in het van a tot z leiden van complexe projecten in de hoogste divisie van de scheeps/jachtbouw.

Als projectleider op de afdeling Shipbuilding engineering stuur je projectteams aan die het complete technische ontwerp voor de bouwconstructie van een jacht verzorgen. Hieronder vallen de cascobouw, outfitting en alle andere exterieurconstructies. Je werkt in de hoogste divisie van de jachtbouw, waar extreme eisen worden gesteld aan de constructie. Die moet licht en sterk zijn, maximale interieurruimte en comfort bieden. Geen ontwerp is hetzelfde en in alles hanteer je de hoogste kwaliteitsnormen. Je geeft leiding aan een team van werkvoorbereiders en tekenaars. Jij legt met je team de basis voor een efficiënt bouwproces. Door de juiste informatie en werktekeningen aan te leveren. Door ontwerpen op tijd goedgekeurd te krijgen van alle instanties. En door te zorgen dat leveranciers volgens specificatie en planning materialen en systemen aanleveren. Naast de communicatie met je team, heb je veelvuldig overleg met de andere engineering afdelingen. Ook stuur je subcontractors aan, die een deel van het ontwerp leveren. In dit afwisselende en uitdagende proces bewaar jij overzicht, stuur je op de voortgang en bewaak je nauwgezet planning en budget. Die controle en het resultaatgerichte werken geven je voldoening.

Waar ga je werken?

Shipbuilding engineering is een van de drie Engineering-afdelingen, de andere twee zijn Mechanical engineering, verantwoordelijk voor de technische invulling van het jacht, en Interior engineering, verantwoordelijk voor het interieur.
Bij Shipbuilding engineering werk je niet aan één onderdeel van het jacht, maar aan het complete technische ontwerp. Bovendien blijf je tijdens het volledige proces, van tekening tot aan de overdacht aan de crew, bij de realisatie betrokken. De productiehallen liggen pal naast je werkplek, dus je ziet gelijk van dichtbij hoe jouw ideeën werkelijkheid worden. Je werkt in een hecht team met collega’s die net zo gedreven zijn als jij. Het is een internationale, dynamische afdeling met een grote diversiteit aan culturen. De communicatie is direct, de sfeer open en informeel.

Wat ga je doen?

Je bent ambitieus en wilt als engineer het beste in jezelf naar boven halen. Je hebt ervaring in de scheepsbouw en een passie voor luxe jachten. Je hebt een brede kennis van bouwconstructies, maar kent ook de specifieke uitdagingen van outfitting. Je bent flexibel en stressbestendig. Je probleemoplossend vermogen is groot. Je schakelt moeiteloos tussen details en de grote lijnen. Je hebt een sterk analytisch en zelfsturend vermogen en bent daadkrachtig. Als teamplayer ben je communicatief en sociaal vaardig, met coachende kwaliteiten. Daarbij sta je ook stevig in je schoenen.

Opleiding en ervaring:

 • Een HBO-opleiding richting scheepsbouwkunde, of HTS-opleiding aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Ruime ervaring met AutoCAD en Rhino.
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Aantoonbare ervaring in scheepsbouw engineering, leidinggeven aan engineering teams en budgetbeheersing.

 

Vacancies

 • Site Material Controller

  Responsibility Co-ordinate material orders and prepare shipments for de...

  Read more
 • Buyer

  We are currently looking for an experienced Buyer with strong negotiation and...

  Read more
More vacancies
 • Secondment

  Secondment

  Technical Specialists with BSc and/or MSc Degree for Engineering projects

  Read more
 • Recruitment

  Recruitment

  Recruitment is the process of screening, and selecting qualified people for a job at an organization or company.

  Read more
 • Additional Services

  Additional Services

  Additional Services Maula Consultancy Services (MCS) has won the trust of the clients in The Netherlands and within the EU

  Read more