• Standaard header

Senior constructeur Scheepsbouw

Als senior constructeur op de afdeling Shipbuilding engineering ben jij de specialist op het gebied van cascobouw. Jouw expertise richt zich op het analyseren van het complete casco en constructieve details in het totale ontwikkelingstraject – van designconcept en basisontwerp tot en met het gedetailleerde ontwerp. Daarnaast toets jij de ontwerpen op conformiteit met de regels en veiligheidseisen van classificatiebureaus (Lloyd’s, ABS en MCA) en de vlaggenstaten. Knelpunten signaleer je tijdig en je komt proactief met oplossingen. Je werkt in de hoogste divisie van de jachtbouw, waar extreme eisen worden gesteld aan de constructie. De jachten die we bouwen worden steeds langer en de installaties complexer. Dat vraagt om nieuwe technologische oplossingen. Ieder ontwerp is uniek. Met jouw inzicht en kennis breng je het ontwerp naar een hoger niveau. Dat geeft je voldoening.

Waar ga je werken?

Shipbuilding engineering is een van de drie Engineering-afdelingen,de andere twee zijn Mechanical engineering, verantwoordelijk voor de technische invulling van het jacht, en Interior engineering, verantwoordelijk voor het interieur.
Bij Shipbuilding engineering werk je niet aan één onderdeel van het jacht, maar aan het complete technische ontwerp. Bovendien blijf je tijdens het volledige proces, van tekening tot aan de overdacht aan de crew, bij de realisatie betrokken. De productiehallen liggen pal naast je werkplek, dus je ziet gelijk van dichtbij hoe jouw ideeën werkelijkheid worden. Je werkt in een hecht team met collega’s die net zo gedreven zijn als jij. Het is een internationale, dynamische afdeling met een grote diversiteit aan culturen. De communicatie is direct, de sfeer open en informeel.

Wie zoeken we?

Je bent ambitieus en wilt als engineer het beste in jezelf naar boven halen. Je hebt ruime ervaring met het constructief ontwerpen in de scheepsbouw en een passie voor luxe jachten. Je bent in je element als je voor complexe technologische uitdagingen staat. Je bent analytisch sterk, maar ook praktisch ingesteld en hands-on. Je kunt goed zelfstandig werken. Bij meerdere simultane projecten bewaar jij overzicht en stel je snel prioriteiten. Daarbij heb je een groot probleemoplossend vermogen. Binnen je team ben je communicatief vaardig, collegiaal, maar sta je ook stevig in je schoenen. Dat je strak op planningen werkt, is voor jou vanzelfsprekend.

Opleiding en ervaring:

 • Een HBO+ of WO-opleiding richting scheepsbouwkunde.
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met constructief ontwerpen, sterkteberekeningen en casco-analyses tijdens het complete ontwerpproces.
 • Uitstekende technische materialenkennis.
 • Ervaring in het ontwerpen van aluminium- en staalconstructies.
 • Ervaring met regelgeving en eisen van vlaggenstaten en keur (Lloyd’s, ABS, MCA Large Commercial Yacht Code).
 • Ruime ervaring met AutoCAD, Multiframe, FEMAP (of vergelijkbare software).
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

New jobs

 • Project Inkoper

  Purchasing staat onder leiding van de Purchase Manager. De Project Inkoper ra...

  Read more
 • Senior INSTRUMENT ENGINEER

      Job Description Position requires thorough knowledge o...

  Read more
More vacancies
 • Secondment

  Secondment

  Technical Specialists with BSc and/or MSc Degree for Engineering projects

  Read more
 • Recruitment

  Recruitment

  Recruitment is the process of screening, and selecting qualified people for a job at an organization or company.

  Read more
 • Additional Services

  Additional Services

  Additional Services Maula Consultancy Services (MCS) has won the trust of the clients in The Netherlands and within the EU

  Read more